Over…

Interesse? Neem dan even contact op.

© Tekst en afbeeldingen Take a Note 2020

Van haar vader leerde ze over de schoonheid van fotografie. Geregeld was ze bij hem in de donkere kamer te vinden om zich te verwonderen over het magisch proces van het ontwikkelen van een foto.

Ondanks dit alles besloot ze niet om een creatieve opleiding te volgen, maar ging ze naar de PABO om juf te worden. Ze schreef haar eerste op een boek gebaseerde musical voor haar afstuderen en regisseerde het stuk. 

In haar schoolloopbaan, van leerkracht via gedragspecialist en IB-er naar adjunct-directeur, maakte ze met enige regelmaat voorstellingen met de leerlingen. Steeds vaker voegde ze daar ook filmelementen aan toe. Haar creativiteit zette ze onder andere verder in bij het ontwerpen van flyers, posters, uitnodigingen, het schrijven van een interactief boek over film maken voor kinderen, het maken van promotie- en educatieve filmpjes voor haar school. Op die manier deed ze ruime ‘Visual Storytelling’ ervaring op en besloot ze in 2018 haar bedrijfje Take a Note op te richten.

Dat Manon aanleg heeft voor het maken van muziek bleek al tijdens haar geboorte; de hele buurt kon mee genieten van haar eerste lied. Dit talent ontwikkelde zich snel verder. Als kleuter liep ze de hele buurt af met haar speelgoedgitaar om liedjes te zingen. Die speelgoedgitaar verruilde ze later voor een echte om haar zelfbedachte liedjes te kunnen voorzien van wat begeleiding.

Ook kwam langzaamaan haar liefde voor theater maken aan het licht. Met klasgenootjes speelde ze regelmatig de avonturen van ‘De kleine kapitein’ na en op de middelbare school werd ze al snel lid van het HC cabaret, waarin ze zingen, spelen, schrijven en componeren mooi kon combineren.